Welcome to your Source for Sheet Music

Anna Abreu- Idol toiveekkaasta tähdeksi

Anna Abreun syntymänimi on Anna Eira Margarida Mourão de Melo e Abreu, ja hän on suomalainen laulaja, jonka nousu julkisuuteen tapahtui vuonna 2007 pidettävien Idols-kisojen yhteydessä. Anna Abreu sijoittui Idols-kisassa toiseksi (voittaja oli tällöin Ari Koivunen).

Annan isä on portugalilainen ja hänen äitinsä on suomalainen. Hän syntyi Vantaalla ja asuu nykyään Helsingissä. Anna Abreun isä asuu tällä hetkellä Portugalissa, jossa myös Anna asui lapsena. Anna asui itsekin lapsena Portugalissa ja puhuu siksi sekä suomea että portugalia äidinkielenään. (Tämän lisäksi Abreu puhuu myös espanjaa, englantia että vähän ruotsia).

Abreun musiikki on pääosin poppia, ja hänen kappaleensa on usein sanoitettu useammalla kielellä (englanniksi, espanjaksi ja portugaliksi). Musiikissa on usein vaikutteita niin R&B-musiikista ja soulista että latino-musiikista.

Anna on tähän mennessä levyttänyt kolme albumia: Anna Abreu (2007), Now (2008) ja Just a Pretty Face (2009). Hän on myös toiminut Ned Flanders-hahmon äänenä suomenkielisessä Simpsons-elokuvassa.

Anna harrastaa vapaa-aikanaan reggaeton-tanssia ja viulun soittoa. Tällä hetkellä hänen viimeistä albumiaan, Just a Pretty Face, markkinoidaan myös Suomen ulkopuolella, varsinkin Isossa-Britanniassa.

ADVERTISMENT