Welcome to your Source for Sheet Music

Antti Tuisku – toinen Idol toivekas josta tuli tähti

Antti Tuisku syntyi Lapissa, Rovaniemellä vuonna 1984. Hänen koko nimensä on Antti Tapani Tuisku ja hän laulaa suomalaista poppia. Tuisku nousi julkisuuteen vuoden 2003 Idols kisojen yhteydessä ja hänestä tuli jo silloin erittäin suosittu. Antti Tuiskun suosio on vain kasvanut Idols-päivistä lähtien. Idols-kisassa hän sijoittui kolmanneksi, Hanna Pakarisen ja Jani Wickholmin jälkeen.

Antti on myynyt yli 150 000 levyä, ja hänet on äänestetty Yleisradion kisassa Suuret Suomalaiset numeroksi 90 (muita ”Suuria suomalaisia” ovat muun muassa Urho Kekkonen, Tarja Halonen, Mikael Agricola, Marsalkka Mannerheim, Aleksis Kivi, Matti Nykänen jne.).

Antti Tuisku on julkaissut yhteensä 6 albumia: Ensimmäinen (2004), Antti Tuisku (2005), Minun Jouluni (2005), New York (2006), Rovaniemi (2006) ja Hengitän (2009). Hänen tunnetuimmat kappaleensa ovat muun muassa En halua tietää, Tyhjä Huone, Juuret ja Viilto. Kolme albumeista ja kolme sinkuista ovat olleet ykkösinä huippulistoilla, ja myös muut albumit ja sinkut ovat sijoittuneet hyvin huippulistoilla.

Mielenkiintoista on myös että Antti Tuiskun kaksi vuonna 2006 julkaistua levyä (New York ja Rovaniemi) julkaistiin samana päivänä ja Tuiskusta tuli siksi ensimmäinen suomalainen artisti joka on julkaissut kaksi levyä samana päivänä. Nämä kaksi albumia tekivät kaikin tavoin listahistoriaa, sillä New York nousi pian albumi huippulistan ykköstilalle ja Rovaniemi perässä kakkostilalle.

Antti Tuiskun näyttelijän ura on luultavasti vielä alkuvaiheissaan, Tuisku on nimittäin näytellyt elokuvassa Joulutarina ja Altar Boyz-musikaalissa. Hän on myös toiminut suomenkielisessä Shrek-elokuvassa Arthurin (Artien) äänenä.

Tuiskun kotipaikka ei nykyään ole enää Rovaniemi, vaan Helsingin Ullanlinna.

ADVERTISMENT