Welcome to your Source for Sheet Music

DJ ja säveltäjä Darude

Darude on yksi Suomen tunnetuimmista DJ:stä. Daruden syntymänimi on Ville Virtanen ja hän on syntynyt vuonna 1975. Darude on harrastanut musiikkia eri muodoissa lukioajoista lähtien, ja hänen artistinimensä onkin lähtöisin näiltä ajoilta. Virtanen toimi nimittäin myös lukiossa DJ:nä discoissa ja hän soitti kerran yhden illan aikana Leila K:n kappaleen Rude Boy jopa neljä kertaa. Muut discossa olleet alkoivat siksi kutsua Virtasta Rude Boyksi kappaleen mukaan, ja Rude Boysta tuli loppujen lopuksi Darude.

Daruden suurin hitti on kappale Sandstorm, joka oli maailman myydyin vinyyli vuonna 2000. Kappale oli erittäin suosittu muun muassa Britanniassa. Sandstorm sinkkua myytiin yhteensä yli 2 miljoonaa kappaletta maailman ympäri. Suomessa Sandstorm sinkku piti hallussaan sinkkulistan ykköspaikkaa kokonaiset 17 viikkoa.

DJ on julkaissut yhteensä kolme albumia: Before the Storm (2000), Rush (2003) ja Label This! (2007). Daruden tuottajana toimii Jaakko Salovaara. Jaakko on toiminut Virtasen tuottajana vuodesta 1999 lähtien.

Artisti itse on keikkaillut ja keikkailee jatkuvasti joka puolella maailmaa, ja hän on ollut kiertueella muun muassa Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Skandinaviassa. Hänellä on myös oma radio-ohjelma, Salmiakki Sessions, radiokanavalla ETN.fm.

ADVERTISMENT